KRAV-certifierad gård

lammskötsel, butik och produktion- hela kjedjan i ett. 

  Om Ansarve farm  

Ansarve farm är en liten gård på Gotland som ligger strax söder om Visby. På gården arbetar det mestadels kvinnor. Vi tillverkar hantverk och levererar lamm till Gotlands slagteri. 

På gården bor 150 gotländska pälslamm och Leicesterfår. Av lammen produceras ull, päls och kött.

 

Gården är KRAV-certifierad som visar på att vår gård är en ekologiskt produktion som bidrar till biologisk mångfald, minskad klimatpåverkan, god djurvälfärd, skydd för miljö och hälsa samt till bättre arbetsvillkor.

 

På sommaren går naturbeteslammen fritt på olika naturbeten. Ansarve farms naturbeten finns på Furillen, Bungenäs och i Yngne. Lammkött är en delikatess utöver det vanliga, speciellt naturbeteskött, lammen är naturliga gormeér och äter det allra bästa och bara det dom tycker om. Naturbeteskött är bland det nyttigaste du kan äta -fullt av olika omegasyror som är otroligt välgörande.

Vårt aktiva avelsarbete har gett ett otroligt vackert kvalitativt resultat. Det är inte bara avelsarbetet som ständigt måste utvecklas, utan det krävs också mycket arbete med lammen, de behöver mycket kärlek och omsorg. Mår lammen bra och har ett sunt liv, ser man resultat i skinnen.

 

Man tittar på lock, glans och hur mjukt skinnet är. Vackra och mjuka lockar nästan som silke. Varje skinn blir som ett eget konstverk. Alla produkter sydda av lammskinn är helt unika, hållbara och vackra.

 

Att köpa en produkt som är gjord av lammskinn eller någon av våra ullprodukter är att bidra till Sveriges öppna landskap och välmående djur.